Jälleen on aika päivittää tätä blogia ajantasalle viime hetkien tapahtumien osalta.
Tuli eilen oltua työreissussa ja päätin palkita itseni hyvällä kebab ruualla, koska edellinen sämpylä kokemus oli kuitenkin sen verran mieleen painuva, etten siihen kahvioon enää hevillä astu.

Tuli sitten mentyä paikalliseen kebab paikkaan ja siellä huomasin yllätykseksi olevan seisova pöytä mallinen ruokailumahdollisuus, eli ota niin paljon kun jaksat syödä.

Mietin siinä syödessäni, että ei näillä ulkolaisillakaan suomessa helppoa ole, varsinkaan tälläisellä pikkupaikkakunnalla. Tekevät pitkän päivän tehden kebabriisejä ja katsellessa, kun ihmiset sitten mättää sitä naamaan minkä kerkeää.

Omassa talossamme asuu vuokralla ilmeisesti irakista/iranista saapuneita pakolaisia, kuten aiemmin kerroin näistä talomme vanhoista jäävistä ja heidän tekemistään ryhmittymistä, niin tämä ei todellakaan helpota ko. perheen elämää.

Vanhat jäävät kyttäävät jatkuvasti perheen lasten tekemisiä ja heti puututaan pieniinkiin epäkohtiin, ei siis mikään ihme että he eristyvät talomme tavoista ja tuntevatkin itsensä vähän "hyljityiksi".
Tämä perhe on ihan mukava, mitä itse olen heidän kanssaan jutellut. Olenko mahdollisesti liian sinisilmäinen, mutta en ainakaan tämän kokemuksen perusteella lähde yleistämään kaikkia maahanmuuttajia veronmaksajien siivellä elijöiksi.

Onhan paikkakunnallamme myös näitä sosiaaliturvan tuella eläviä ja heihin ei välttämättä meikäläisen myötätunto riitä.

No, kuitenkin syötyäni kebablihapainotteisen aterian ja tovin vielä töitäkin tehden oli päivän palkka taas tienattu. Hyvin mielin lähdin sitten ajelemaan koulua kohti.

Ajellessani kohti koulua, ihmettelin tätä liikennekulttuuria. Aamulla, kun oli kauhea sumu, niin ihmiset painavat sumuvalot päällä liikenteen seassa. Tottamaar niitä pitää käyttääkin, kun on pimeää, mutta miksi helkkarissa valoisalla pitää olla etusumarit päällä, kun ei niistä kuitenkaan mitään hyötyä ole. Takasumarit voisi sitten taas ystävällisesti sammuttaa, kun huomaa jonkun tulevan taakse ajelemaan.
Näin todellakin punaista aamulla, edessä ajavan auton sumuvalon lisäksi, ei saakeli mikä tahvo edessä päästää 60km/h ja sumari päällä koko ajan, kun ajelin perässä.

Ilmeisesti toi takasumuvalon käyttä on pakollista heti, kun vähänkin on lumisadetta/sumua/vesisadetta/fiilistä. Onhan se autossa vakiovaruste, joten sitä pitää käyttää. Sumuvalo siis tykkää, kun sitä käytetään.
Onneksi itse en koe tarpeelliseksi mainostaa takana roikkuvalle sumuvaloni olemassaoloa.

Kouluun kuitenkin pääsin, mietittyäni montaa muutakin asiaa, mitä en jaksa tähän nyt ruveta sen kummemmin runoilemaan.

Koulussa olikin nyt vaihteeksi ihan tajuntaan uppoavaa tietoa.
Opiskelu oli jo lopuillaan, kun kultsi lähetti viestin, missä pyysi tuomaan mustikkakeittoa ja hedelmäpommi jogurttia.

Tämä viestittely on muuten muuttunut viime päivinä.
Ilmeisesti raskaana oleva nainen, outojen hajujen huomioimisen lisäksi, pystyy telepaattisesti kertomaan viestinsä vastaanottajalle, että nyt lähti viesti. Olen nyt muutaman kerran ilman mitään järkevää syytä ottanut kännykän käteen ja PIM. siihen ilmestyy teksti ruudulle, että 1uusi tekstiviesti lähettäjä kultsi.
Outoa, mitähän vielä on tulossa tulevien kuukausien aikana.

Lisäksi ihmetyttää tämä läheisen ihmisen käytöksen muuttuminen. Meikäläisestä on nyt tullut melkoinen palvelija, on sitten kyseessä kaupassa käynti, tai mikä muu vastaava toimenpide. Näistä voisin myöhemmin kirjoittaa lisää, kun nyt ensin olen jossain vaiheessa miettinyt ja saanut todellisen varmistuksen tämän olemassaolosta.

Hain kuitenkin sitä mustikkakeittoa ja hedelmäpommia kaupasta, bonukseksi vein myös banaaneja:)

Ilta sujui mielialavaihtelun merkeissä.
Päätin soittaa isälleni ja kysellä vähän kuulumisia, puhuin 15minuuttia ja vaihdettiin siinä ajassa monen monta omituista asiaa. Kun sain puhelun päätökseen, niin kultsi tuumas, että miksen voisi tehdä mitään.
Hetkinen... Just puhuin puhelimes ja samalla tyhjentelin astianpesukonetta, niin enkö sitten muka tehnyt mitään. En ruvennut sen kummemmin väittämään vastaan, vaan tyydyin tähän tuomioon.
Tämä ilmeisesti kuuluu nyt sitten asiaan.

Kultsi otti sitä tuomaani mustikkakeittoa, mutta kuten arvata sopii, hetken päästä viemäriverkosto kuormittui sillä mustikkakeitolla. Nyt rupeaa jo huolestuttamaan, kun ei tunnu mikään pysyvän sisällä.

Vaihdoin vaatteet ja päätin mennä sohvalle kevyesti katselemaan tv:tä. Yhtäkkiä kultsin rupesi hillittömästi tekemään mieli hesen ranskalaisia ja vaaleaa majoneesia. Mietin, että en helkkari nyt enää lähde missään hesellä käymään, kun vaihdoin just vaatteetkin.

Viisi minuuttia kului ja kysyin, että "haluatko niitä ranskalaisia", mitä hemmettiä. Ensin uhoan mielessäni, etten minnekään lähde ja sitten kuitenkin lähden.

Kaikesta huolimatta sitten lähdin sinne heselle ostamaan kerrosaterian isoilla ranskiksilla ja vaalealla majolla. Itse söin sen hampurilaisen ja join kokiksen, tämä piti muuten tehdä eri huoneessa. Rupeaa oksettamaan tuon hampparin näkeminen...

Mun piti pakata vielä kamat kasaan viikonlopun laivareissua varten. Menemme työporukalla risteilylle perjantaina ja paluu olisi sitten lauantaina, eli päivityksiä ei varmaan ennen sunnuntaita ole näköpiirissä tähän blogiin.
Olipas vaihteeksi vaikeaa näiden vaatteiden pakkaaminen, olin jo käynnistämässä muotinäytöstä kultsille, kun en oikein osannut valita vaatteita mukaan. Kultsin ilme kuitenkin rupesi olemaan melko vaivaantunut tästä touhustani, joten löin kasan vaatteita kasaan ja pakkasin ne laukkuun...

Nukkumaan mennessä ei uni heti tullut, kultsi kyllä kuorsasi vieressäni. Ei muuten usein krohise tuolla lailla, mutta ilmeisesti väsymys rupeaa painamaan tuosta oksentelusta.

Mietin siinä sängyssä maatessani kaikenlaisia asioita.
Ajattelin, että pitää ostaa tulevalle isovanhemmille webbikamera, että pääsevät sitten aina tarvittaessa näkemään oman lapsenlapsensa. Tämä on varmaan vähän helpottava asia pitkään välimatkaan.
Yhtäkkiä mieleen tuli tuo TM:n taulutv-testi. Ajattelin, että taitaa olla järkevämpää ostaa kunnon videotykki ja siihen sitten megax:n kokoinen valkokangas. Kultsi ei varmaankaan pidä tästä ajatuksessa, joten pidättäydytään edelleen tuossa halpaphilipsibekossa.
Se on muuten kumma tämä tekniikkaan suhtautuminen. Kultsi ei ollenkaan innostu samassa määrin uudesta tekniikasta kuin meikäläinen. Ostin kesällä topfieldin tallentavan digiboksin ja tottakai esittelin hienoja ominaisuuksia mitä siitä löytyy. Kultsi ei sitten oikein jaksanut ymmärtää, että miksi tv:n katseluun tarvitaan pelejä, PIP-kuvaa ja muita vastaavia yleishyödyllisiä ominaisuuksia. Tallennuksen ilmeisesti ymmärtää, koska sain hävitettyä viihdekeskuksestamme(mitä sanaa kultsi ei myöskään ymmärrä, mitä viihdettä on kasassa hopean värisiä laitteita) vanhat jvc:n videot.

Ilmeisesti tässä vaiheessa uni rupesi tulemaan, koska ajatukset rupesi olemaan jo melko sekavia.

Heräsin yöllä klo.5.55. Naureskellen nukahdin uudelleen uneen, näyttihän kello suoraan ajastinpiirin tyypin, joten ajastin itseni uudelleen uneen:)

Päätin illalla, että aamulla menen vasta yhdeksäksi töihin, mutta heräsinkin jo kuuden jälkeen. Sama se sitten oli mennä heti kukonlaulun aikaan työmaalle. Kultsi heräsi samaan aikaan, mutta tällä kertaa ei oksennettukaan(hienoa!).

Todennäköisesti oksentaminen tulee vasta myöhemmin, kuulemma ajoittuu klo. 09:00 aamulla ja 18:00 illalla. Tarkat ovat nämäkin ajat...

Lähdin kuitenkin töihin ja matkalla näin talonmiehen riehuvan lehtipuhaltimen kanssa. Ei helkkari, en vieläkään tajua tuon polttomoottorikäyttöisen maailmanlopun vehkeen syvintä ajatusta.
Helpottaako se tosiaankin lehtien keräämistä huitoa tuolla vehkeellä kuulosuojaimet päässä. Miksei voi käyttää haravaa, yhtä nopeasti mun käsittääkseni se poistaa noi lehdet.
Haravahan on paljon kevyempi heiluttaa, kuin toi viisikiloinen mölyapina.
Miksi muuten toi laite on rantautunut suomeen, jenkeissähän noita vissiin käytetään. Ei kai me suomalaiset yhtä aivokuolleita voida olla, että tajutaan tuon vehkeen olevan hyödyllinen nurmikolla tapahtuvan haravoinnin sijaan.

Tässäpä tälläinen pikainen kirjoitelma. Huomasin muuten kommenteista, että tätä taitaa todellakin joku jaksaa lukea. En paljoa viitsi korjailla kirjoituksiani, vaan ne tulevat suoraan ajatuksista tähän ruudulle. Eli en suosittele tätä miksikään äidinkielen virstanpylvääksi.

Täytyisi muuten jossain vaiheessa lukea läpi nämä kirjoitukset ja katsoa osaako sitä ollenkaan kirjoittaa.

Lisäksi pitäisi johonkin ruveta keräämään valokuvia, onhan niitä nyt jo se yksi kappale ensimmäisestä ultrasta.

Mutta nyt hiljenen ja teen töitä, palaan viimeistään sunnuntaina(tai ehkä maanantaina, riippuen sunnuntain ohjelmasta)